. OPS Celje

 

10. IGRE PSS - REZULTATI

 

 

 

10. IGRE POLICIJSKEGA SINDIKATA SLOVENIJE - RADEČE 2014

 

 

V povezavi objavljamo rezultate 10. iger Policijskega sindikata Slovenije, ki so se tokrat odvijale v Radećah. Tekmovališča smo organizirali v Rimskih Toplicah, Radečah in Hotemežu. Po razburljivih tekmovanjih v različnih disciplinah smo zvečer poskrbeli za prijetno zavabo.

OPS Celje je med 13. ekipami zasedel 3. mesto. Vsem članom OPS Celje, ki so pomagali k našemu uspehu čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje.

 

Športne igre 2014 - rezultati.

 

 

NOVO NA ROGLI

 

 

 

LETOS SMO NA ROGLI PRECEJ POSTORILI

 

 

Obveščamo Vas, da smo v letošnjem letu na počitniškem objektu Pohorski Ruševec zamenjali okna. Uporabniki smo namreč vedno bolj ugotavljali, da so stara okna dotrajana, kar je imelo za posledico precejšnjo izgubo toplote v zimskem času. Precej dela je poleg podjetja, ki je delo opravilo, vložil naš oskrbnik.

V objektu smo zamenjati tudi vzmetnice, saj so bile precej dotrajane in neudobne.

 

Upamo, da se boste v naših objektih sedaj še prijetneje počutuli.

 

 

 

10. IGRE POLICIJSKEGA SINDIKATA

 

 

 

V PETEK, 19.09.2014 BODO V RADEČAH 10. IGRE PSS

 

 

Obveščamo Vas, da se v petek, 19.09.2014 ob 09.00 uri v Hotemežu pri Radečah pričnejo 10. igre Policijskega sindikata Slovenije. Igre se pričnejo takoj po svečani otvoritvi. Letos smo, kot novo disciplino uvedli "ribolov", ki bo potekal na tekmovalni trasi pri Hotemežu. OPS Celje je zopet zastopan v precej velikem številu in zato želimo vsem tekmovalcem in obiskovalcem prireditve veleso počutje in veliko športne sreče.

 

Organiziran je tudi prevoz s prireditvenega prostora do posameznih tekmovališč.

 

 

 

 

10. NOGOMETNI TURNIR VETERANOV

 

 

 

REZULTATI 10. NOGOMETNEGA TURNIRJA VETERANOV OPS CELJE V VELENJU

 

 

V soboto 15.02.2014 je v telovadnici OŠ Šalek potekat že 10. nogometni turnir veteranov OPS Celje. V dveh skupinah se je pomerilo sedem ekip. Na koncu so ekipe dobile za svoje dosežke pokale in priznanja, organizatorji pa so, kot vedno do sedaj poskrbeli za pijačo, hrano in dobro vzdušje.

 

Objavljamo rezultate turnirja. Vsekakor se bodo ekipe ponovno pomerile tudi drugo leto, na 11. turnirju. Se vidimo.

 

Rezultati turnirja

 

 

8. SKUPŠČINA OPS CELJE

 

 

 

8. SKUPŠČINA OPS CELJE V ZREČAH

 

 

V sredo 19.02.2014 ob 10.00 uri bo v hotelu Vital ( ex Dobrava ) v Zrečah potekala 8. Skupščina OPS Celje, na kateri bomo predstavili delo OPS Celje v letu 2103 in podelili priznanja najbolj zaslužnim članom OPS Celje.

 

Priznanja za dolgoletno zvestobo in članstvo v OPS Celje bodo prejeli tudi člani OPS Celje, ki so se upokojili v letu 2012. S priznanjem se upokojenim članom dodeli tudi 7. dnevno bivanje v počitniških kapacitetah OPS Celje. Vabljenih je 49 delegatov, 19 upokojenih članov 5 članov OPS Celje, ki prejmejo posebna priznanja.

 

 

 

 

BOŽIČEK JE OBISKAL NAŠE NAJMLAJŠE

 

 

 

V CELJU JE NAŠE NAJMLAJŠE OBISKAL BOŽIČEK

 

 

V četrtek, 19.12.2013 ob 17.00 uri je v sodelovanju OPS Celje in IPA KLUB-a Celje naše najmlajše v dvorani UNION v Celju obiskal Božiček. Še pred tem je Družinsko gledališče Kolenc vse prisotne navdušilo s predstavo Jelenček Rudolf praznuje Božič. Seveda je bil dogodek večera prihod Božička in razdeljevanje daril, katerih so se otroci izjemno razveselili.

 

Ob tej priliki se tako Družinskemu gledališču Kolenc kot IPA KLUB-u Celje, ter vsem, ki so pomagali pri organiizaciji prireditve zahvaljujemo za sodelovanje in upamo, da bomo tudi v prihodnje naše otroke lahko tako prijetno razveselili.

 

S klikom na fotografijo in v rubriki Galerija na strani OPS Celje si lahko pogledate nekaj utrinkov s prireditve.

 

 

 

3. TURNIR V ODBOJKI - SLOVENJ GRADEC

 

 

 

V SG ŽE TRETJI TURNIR V ODBOJKI

 

Spošovani,

 

Veseli nas, da smo tudi to leto lahko sodelovali pri organizaciji turnirja v odbojki, ki ga organizira IPA RK SG in OPS Celje. Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli pri organizaciji turnirja, ki dokazano povezuje naše zaposlene in pomaga pri krepitvi pozitivnega duha. Prilagamo tudi dopis organizacijskega odbora, v katerem si lahko preberete rezultate tekmovanja, hkrati si lahko s turnirja ogledate nekaj slik s klikom na fotografijo ali na podstrani Galerija

 

Rezultati 3. turnirja v odbojki Slovenj Gradec 2013

 

 

 

ROGLA - RAZPIS ZIMSKE SEZONE 2013/2014

 

 

 

RAZPIS ZIMSKE SEZONE ROGLA 2013/2014

 

Spošovani,

 

V prilogi si lahko ogledate razpis za zimsko sezono 2013/2014, v apartmajih POHORSKI RUŠEVEC na Rogli. V vsakem apartaju sta zagotovljeni dve smučarski vozovnici.

 

RAZPIS ROGLA 2013/2014

ROGLA 2013/2014 - TERMINI

PRIJAVNICA ZA BIVANJE

 

 

 

 

PSS - KOMPAS d.d. - ADVENTNI IZLETI

 

 

 

 

 

ADVENTNI IZLETI V PRAGO IN BUDIMPEŠTO

 

Spošovani,

 

Policijski sindikat Slovenije je v letu 2012 pričel sodelovanje z eno izmed najkvalitetnejših turističnih agencij pri nas – Turistično agencijo Kompas d.d..


Bliža se adventni čas in v agenciji Kompas d.d. so za članice in člane PSS pripravili dva čudovita, dvodnevna izleta v mesti Budimpešta in Praga. Celotno ponudbo si lahko ogledate v prilogi tega obvestila. Posebnost izletov je, da je v izlet vključen ogled Policijskega muzeja tako v Budimpešti, kot v Pragi ...več o tem...

 

IZLET V PRAGO - ponudba

IZLET V BUDIMPEŠTO - ponudba

 

 

KRATKA OBVESTILA PSS

 

 

 

SEZNANITE SE S KRATKIMI OBVESTILI PSS

 

V Policijskem sindikatu Slovenije smo se odločili, da Vas občasno seznanimo z novicami PSS, ki zajemajo aktivnosti PSS v zadnjem obdobju in vse pomembnejše dokumente v zvezi pogajanj, uresničevanja stavkovnih dogovorov ipd.

 

V novicah so povzetki dogajanja v zadnjem času, prav tako pa so v dopisu povezave, ki Vas vodijo do posameznih dokumentov, katere smo sicer pred kratkim objavili na strani PSS.

 

.....več o tem...

 

 

 

PODPIS STAVKOVNEGA SPORAZUMA

 

 

 

 

 

PODPIS STAVKOVNEGA SPORAZUMA MED PSS, POLICIJO IN VLADO RS

 

Minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant, generalni direktor policije Stanislav Veniger in predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Radivoj Uroševič so danes podpisali Stavkovni sporazum.

 

Po besedah ministra Viranta gre za razumen kompromis, s katerim so lahko vsi zadovoljni. Podpisani Stavkovni sporazum pomeni konec stavke policistov, ki je trajala več kot pol leta, vsebinsko pa se dopolnjuje s Sporazumom, ki je bil meseca maja podpisan med vlado in Sindikatom policistov Slovenije (SPS).....več o tem...

 

V negotovih razmerah dosegli nemogoče - dokument

 

Sporazum Vlada RS, MNZ in Policija in PSS s komentarjem - dokument

 

 

ZAOSTRITEV STAVKOVNIH ZAHTEV

 

 

 

ZAOSTRITEV STAVKOVNIH ZAHTEV

 

Spoštovani,

Stavkovni odbor Policijskega sindikata Slovenije ( PSS ) ni preklical sklepa z dne 22.4.2013 o zaostritvi stavkovnih aktivnosti med 26.4.2013 in 5.5.2013. Vlada R. Slovenije v osnutku Nacionalnega reformnega programa za leti 2013 in 2014, ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela na svoji 6. redni seji 23.4.2013 v poglavju 6 pod Prioritetni ukrepi med drugim zapisala:

 

V primeru neuspelih pogajanj s socialnimi parterji glede sprejema dodatnih ukrepov za znižanje stroškov dela v javnem sektorju bo potrebno linearno znižati plače v javnem sektorju....več o tem...

 

 

 

 

REZULTATI NOGOMETNEGA TURNIRJA 2013

 

 

 

 

 

REZULTATI DEVETEGA TURNIRJA VETERANOV V MALEM NOGOMETU.

 

V soboto 16. 3. 2013 je v telovadnici osnovne šole Šalek v Velenju potekal 9. turnir OPS Celje za veterane. Na turnirju so nastopile ekipe celotnega OPS Celje


Objavljamo rezultate turnirja, katerega je to leto osvojila ekipa Kozjansko. V rubriki galerija si lahko pogledate nekaj utrinko s turnirja, predstavitev ekip in podelitve sodelujočim.

 

..REZULTATI TURNIRJA...

 

 

 

ODBOJKARSKI TURNIR V SLOVENJ GRADCU

 

 

 

2. TURNIR V DVORANSKI ODBOJKI ZA DELAVCE PU CELJE - REZULTATI

 

PP Slovenj Gradec v sodelovanju z OPS CELJE in IPA RK KOROŠKA je 02.03.2013 organizirala »2. TURNIR V DVORANSKI ODBOJKI ZA DELAVCE PU CELJE«

 

Objavljamo rezultate turnirja, v rubriki Galerija na strani OPS Celje ( ali s klikom na fotografijo ) pa si lahko pogledate nekaj slik s turnirja in podelitve priznanj in pokalov ekipam, ki so sodelovale na turnirju.

 

...REZULTATI TURNIRJA...

 

 

7. SKUPŠČINA OPS CELJE

 

 

 

 

Na 7. Skupščini OPS Celje so delegati za novega predsednika izvolili Mitjo Tavčerja

 

Dne 22.02.2013 je v hotelu Dobrava v Zrečah, potekala 7. Skupščina OPS Celje. Na skupščini so bile sprejete določene spremembe statuta OPS Celje, spremembe določenih pravilnikov, ter podeljena priznanja zaslužnim članom OPS Celje, ki so s svojim sindikalnim delom in pripadnostjo bistveno pripomogli k dobremu delu OPS Celje in zaščiti pravic zaposlenih. Na skupščini so  prav tako potekale volitve za predsednika OPS Celje, pri čemer so delegati izvolili dosedanjega podpredsednika Mitjo TAVČERJA, kateri je s tem dnem postal predsednik Območnega policijskega sindikata Celje,  za naslednjo mandatno obdobje. V kratkem bomo objavili seznam nagrajencev in fotografij 7.Skupščine OPS Celje.

 

Za udeležbo se zahvaljujemo vsem delegatom, vabljenim gostom in nagrajencem.

REGRES 2012 - OBVESTILO O SODBI

 

 

 

 

Policijski sindikat Slovenije je prejel sodbo glede regresa za leto 2012.

 

Na Policijski sindikat Slovenije smo prejeli sodbo delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, številka xPd 616/2012, ki je v kolektivnem delovnem sporu, ki ga je zaradi neizplacila regresa za letni dopust zoper Republiko Slovenijo, Ministrstvo za notranje zadeve sprožil Policijski sindikat Slovenije.

 

Sodba o regresu je za člane Policijskega sindikata ugodna, vendar še ni pravnomočna. Članstvo in notranjo javnost bomo z vsebino sodbe seznanili takoj, ko bo ta pravnomočna. . ...več o tem...

 

ODZIV PSS NA SPREJETJE PRORAČUNA 2013/14

 

 

 

Odziv Policijskega sindikata Slovenije na sprejetje proračuna za 2013 in 2014, ter Zakona o izvajanju proračuna, s katerim se posega v maso plač v Javnem sektorju

 

V Policijskem sindikatu Slovenije smo dne 23.10.2012 z odprtim pismom poslancem državnega zbora številka PSS 6-2/2012-183 opozorili na nesprejemljivost predloga Zakona o izvrševanju proračuna RS za leti 2013 in 2014 – pripombe in sporna ravnanja Vlade RS ...več o tem...

 

Rok za zbiranje podpisov je 11.12.2012 do 20.00 ure. Prosimo Vas, da do roka dostavite originalne obrazce na sedež PSS, Kotnikova 8, Ljubljana.

 

KSJS - PSS: OBRAZEC ZA ZBIRANJE PODPISOV ... povezava ...

 

PRAVNA DRŽAVA V PRAVEM POMENU BESEDE

 

 

 

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič in predsednik SPS Zoran Petrovič sta z ministrom za notranje zadeve podpisala Aneks h kolektivni pogodbi za policiste.

 

Kot ste že seznanjeni, sta predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič in predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič dne 7. decembra 2012, z ministrom za notranje zadeve dr. Vinkom Gorenakom podpisala aneks h kolektivni pogodbi za policiste.

 

Policijski sindikat Slovenije pa današnjega dne ni podpisal aneksa k Sporazumu med Policijskim sindikatom Slovenije, Sindikatom policistov Slovenije in Vlado Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 41/12 in 80/12)  k 10. točki ter dogovora ob pogajanju za sklenitev Aneksa št. 1 h Kolektivni pogodbi za policiste ...več o tem...

 

 

PRAVNA DRŽAVA V PRAVEM POMENU BESEDE

 

 

 

 

Policisti kot sinonim za državo napadeni in poškodovani s strani skrajnih huliganov - TOŽILSTVO NE PREDLAGA PRIPORA in huliganom omogoča nadaljnje delo!

 

Spoštovani vrhovni državni tožilec prof.dr. Zvonko Fišer,

danes smo bili s strani naših clanov, policistov, obvešceni, da so huligani, ki so bili utemeljeno osumljeni za storitev kaznivega dejanja Sodelovanja v skupini, ki prepreci uradni osebi uradno dejanje po 301. clenu KZ-1 in po dolocbah 157/II. clena ZKP privedeni pred preiskovalnega sodnika, izpušceni na prostost !

 

Vsebino celotnega dopisa si lahko preberete v povezavi ...več o tem...

 

POŠKODOVANI POLICISTI

 

 

 

Poškodovani policisti – poziv javnosti za spoštovanje pravice do zasebnosti !

 

Spoštovani!

Kot ste seznanjeni, so bili ob vcerajšnjih dogodkih in izvajanju uradnih nalog ponovno poškodovani tudi nekateri policisti, med njimi tudi clani Policijskega sindikata Slovenije (PSS). Predstavnik PSS je današnjega dne obiskal poškodovane policiste, ter jim v imenu vseh zaposlenih v Policiji in MNZ in v imenu ostalih policistov izrazil vso podporo in prenesel željo po cimprejšnjem okrevanju.

 

Vsebino celotnega dopisa si lahko preberete v povezavi ...več o tem...

 

 

POZIV VLADI, DRŽAVLJANOM IN POLICISTOM

 

 

 

Ali smo policisti sezonski delavci ?!

 

To vprašanje smo naslovili na g. Vinka Gorenaka, ki je vladi predlagal 20% dodatnih sredstev za povečan obseg dela policistom, ki bodo neposredno sodelovali pri pri varovanju protestov.

 

Vsebino celotnega dopisa si lahko preberete v povezavi ...več o tem...

 

Ob tej priložnosti vse državljane, udeležence protestov po celotni državi pozivamo, da se vzdržijo vsakršnih nasilnih dejanj, ter na takšen nacin izkažejo solidarnost tudi do policistov, ki jim tako ne bo potrebno ukrepati. Tudi mi smo zgolj slabo placani delavci!

 

 

NOVICE

 

 

 

 

ZAKAJ NA PROTESTE - SEDAJ VESTE !!!

 

V zadnjem obvestilu Sindikata policistov Slovenije zaposlenim je mogoče razbrati bojazen o nevarnosti sodelovanja na protestu, sklicanemu na pobudo ZSSS in KSJS katere član je tudi PSS.

 

Iz teh razlogov naj vam pojasnimo naš pogled na same demonstracije in njihovo bistvo ...več o tem...

 

PSS ne dvomi v legitimnost demonstracij,  kjer se delavci borijo ZA DELOVNA MESTA in PROTI UNIČEVALNIM UKREPOM vlade RS. IN KJE STE BILI VI - OSTALI ?

 

 

PSS NA PROTESTNEM SHODU

 

 

 

 

PSS SE BO PRIDRUŽIL PROTESTNEMU SHODU 17.11.2012 V LJUBLJANI

 

Stavkovni odbor PSS se je na seji 08.11.2012 soglasno odločil, da se PSS pridruži protestnemu shodu ZA SOLIDARNO SLOVENIJO v soboto, dne 17.11.2012 v Ljubljanilani.

 

Poziv na demonstracije si lahko preberete v povezavi - POZIV

 

 

Pridružite se nam! Zdaj ni čas, da bi stali ob strani. »čas je, da povemo, kaj hočemo in česa nočemo. Za "Solidarno Slovenijo"!

 

Seja sveta OPS Celje

 

 

 

 

Predlog za sklenitev novega dogovora o nadaljevanju DR ali "upokojevanje na silo"


Člani Sveta OPS Celje so se na seji seznanili z novico, da so policisti s pogoji za upokojitev, ki so sklenili dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja, pričeli prejemati Anekse oz. Predlog za sklenitev novega dogovora o nadaljevanju delovnega razmerja, ki ( nam po sedaj znanih podatkih ) krajša dogovor za delovno razmerje do 31.12.2012.

 

Na novico je odreagiral PSS, zato si v nadaljevanju lahko preberete dopis članstvu, kako ukrepati ob prejemu Predloga za sklenitev novega dogovora o nadaljevanju delovnega razmerja ...več o tej novici...

 

 

ROGLA

 

 

 

 

obvestilo o smučarskih kartah na Rogli


Člani Sveta OPS Celje so poleg sprejema Pravilnika o članski izkaznici, Pravilnika o financiranju in finančnem poslovanju OPS Celje in Pravilnika o uporabi počitniških objektov OPS Celje sprejeli tudi sklep, da članom v zimski sezoni 2012-2013 z nakupom zagotovimo osem ( 8 ) prenosnih smučarskih kart. Tako sta ponovno v vsakem apartmaju na voljo dve karti. Ostale podrobnosti na podstrani Rogla.  

 

Člani Sveta OPS Celje so se seznanili tudi s potekom pogajanj KPP, ZODP....

 

 

 

Vabilo na Sejo sveta OPS Celje

 

 

 

 

Seja Sveta OPS Celje
18.09.2012 je na Kidričevi ulici v Celju potekala seja Sveta OPS Celje, katere se je udeležil tudi direktor PU Celje. Odgovoril je na vprašanja glede dodeljevanja dodatka za povečan obseg dela, dodeljevanje oz. odrejanje nadur, premestitve delavcev na območju PU Celje in druga vprašanja.


Dodatno

Člani Sveta OPS Celje so bili seznanjeni z informacijami s seje Sveta PSS, v skladu s spremembami statuta so bile sprejete spremembe pri večini pravilnikov OPS Celje. Pravilniki s sprejetimi spremembami bodo objavljeni na strani OPS Celje.

 

 

 

 

Podatki o OPS Celje

Območni policijski sindikat
C e l j e
Ljubljanska cesta št.12
3000 Celje
TRR:61000-0001493759
Banka: Delavska hranilnica d.d.
Matična: 5195136
Davčna: 86349759

Pišite nam